Opleiding of Studie kiezen

Help, ik weet niet wat ik moet kiezen!

Dat is ook niet zo raar. Er zijn namelijk wel meer dan 7000 opleidingen en studies in Nederland!! En tijdens het laatste jaar van je VMBO, HAVO of VWO heb je het hartstikke druk met school, leren, tentamens, vrienden, verliefd?, thuis, sporten, soms ook nog een bijbaantje en noem maar op..... De week zit gewoon vol. 

Toch moet je vaak voor 1 april al een voorlopige keuze maken voor een vervolgstudie. Je weet zelf wel dat het belangrijk is, je ouders zeggen ook dat je moet nadenken of open dagen moet gaan bezoeken en ook de decaan op school roept dat het nu echt wel zo'n beetje moet weten wat je volgend jaar wilt gaan doen. 

Maar: Hoe kom je daar nou op een goede en betrouwbare manier achter? Je wilt ook graag een studie die echt bij je past en waar je ook later leuk werk mee hebt! 

Maak dan gebruik van ons StudieKeuze Traject!
 


Ik ben dit jaar gestopt met een opleiding, volgend jaar wil ik gelijk de goede opleiding kiezen! 

Ook dat is niet raar. Wist je dat ruim 67% van de studenten stopt of wisselt in het eerste jaar van de studie? Dat kost veel geld, tijd én zelfvertrouwen!!

Meestal is dit het gevolg van een "verkeerde" studie kiezen. De studie is niet verkeerd, maar hij past gewoon niet bij jou. Je had te weinig tijd om goed rond te kijken, je dacht dat het wel een leuke studie was, je vriend of vriendin of broer of zus ging deze studie doen of je bent tegen dingen van jezelf aangelopen waar je niet op voorbereid was...

Voorkomen is beter dan genezen. Zonde van het geld wat een jaar studeren kost, zonde van de tijd die je daarmee kwijt bent als het niet de juiste studie voor jou bleek te zijn en ook heel erg jammer voor jou zelf en je zelfvertrouwen... Maar ga alsjeblieft niet denken dat jij niet ok bent. Je moet alleen een studie kiezen die ook bij jou als mens past. 

Voorkom dat jij ook (weer) een verkeerde studie kiest, en zorg dat je een studie kiest waarvan je weet dat die bij jou past! 

Maak ook dan gebruik van ons StudieKeuze Traject!


 

Ik heb iets gevonden wat me wel leuk lijkt. Dan schrijf ik me daar toch voor in ......?

Ja, kan.......  En toch zou dat ook wel een beetje jammer zijn. Je opleiding of studie kiezen is namelijk best een belangrijke keuze. Tegenwoordig is het niet meer zoals vroeger dat je dan ook je leven lang dat beroep gaat doen, maar het bepaalt wel voor een heel belangrijk deel jouw plezier en geluk in je studietijd en ook vaak in de eerste jaren als je aan het werk gaat. En er zijn echt zoveel hele gave opleidingen en studies! Maar vind ze maar eens! Er is niets mis met economie, psychologie, rechten of marketing. Maar heb je wel eens stil gestaan bij mondhygiëniste, natuurgeneeskundig therapeut of opticien?

Gun jezelf een goede keuze. Kijk wat er allemaal voor opleidingen en studies zijn die goed bij jou en je karakter passen, en maak dán een goede, bewuste en weloverwogen keuze! Zo kom je ook goed door de toetsingscommissie heen!

Gun jezelf een goede keuze. Maak gebruik van ons StudieKeuze Traject!

Hoe zien de StudieKeuze Trajecten eruit?1. De gratis orientatie StudieKeuze Test bestaat uit 75 vragen die je op internet invult. Na het invullen geef je het niveau aan waarop jij je opleiding zoekt (MBO 3 of 4, HBO Bachelor, WO Bachelor, etc) Je krijgt dan een overzicht van allerlei opleidingen, op volgorde van passendheid (van de test). Dit geeft een goed beeld van welke opleidingen er bij jou passen. Kijk de lijst rustig door, of klik op de opleidingen die jou aanspreken voor meer informatie. VRAAG DE GRATIS ORIENTATIE STUDIEKEUZETEST HIER AAN!


2. Mijn StudieOverzicht.  Kijk bij MijnStudieOverzicht.nl welke opleidingen en studies er zijn binnen jouw interessegebied. Wat leer je bij deze opleiding? Wanneer is de open dag? In welke plaatsen kan je deze opleiding doen? 


3. Uitgebreide StudieBeroepsKeuze test. Dit is een uitgebreide StudieBeroepsKeuze test waarvan je de vragen ook op internet invult. Je krijgt vragen over een aantal onderdelen, zoals talenten, wat je belangrijk vindt in je werk of opleiding, de manier hoe je leert en hoe je persoonlijkheid in elkaar zit. En natuurlijk wat voor soort werk of activiteiten jou leuk lijken! De resultaten van deze test kan je gedeeltelijk al gelijk zelf zien na het afronden van de vragenlijsten. Je komt dan op een pagina met allerlei beroepen. Deze beroepen staan al gesorteerd op "passendheid" voor jou, namelijk met de combinatie talenten en interesses. Natuurlijk staan hier ook beroepen bij die jou minder aanspreken. Het gaat erom dat je een goed beeld krijgt van de soort beroepen die bij jou passen. Je studiekeuzecoach kan op basis van deze resultaten een uitgebreid rapport maken. Daarin is ook te vinden welke richtingen / sectoren er goed bij jou passen. In het persoonlijke gesprek van 1,5 uur bespreek je de resultaten uit de test samen met je studiekeuze coach. Daardoor ontstaat een goed beeld welke opleidingen er voor jou geschikt zijn en die jij ook leuk vindt om te doen!


4. Beste traject: Professioneel StudieKeuze Traject. Dit professionele studiekeuze traject begint met een wetenschappelijke psychologische drijfveren analyse. Daardoor krijg je echt een heel goed beeld van hoe jij als mens in elkaar zit. Waar wordt jij blij van, wat is echt noodzakelijk voor jou om tegen te komen in je werk en waar wordt je helemaal allergisch van? Dit is heel belangrijk om te weten welke soorten beroepen of opleidingen er bij jou passen! 

Verder zitten er uitgebreide capaciteiten analyses bij, talenten, competenties, beroepswaarden, persoonlijkheid en een heel duidelijk overzicht welke sectoren er goed bij je passen. 

De resultaten van deze testen worden in twee gesprekken met je besproken. In het eerste gesprek gaat het vooral over "wie ben jij?", en in het tweede gesprek over wat je leuk vindt én vooral ook wat er wel of niet bij je past. We sluiten af met het bespreken van passende en geschikte opleidingen.